Balinarski klub Bar Bolšec iz Svete Ane

Podrobnosti

Balinarski klub (BK) BAR BOLŠEC iz Svete Ane letos praznuje peti rojstni dan. Društvo je zelo aktivno in se lahko primerja z velikimi in izkušenimi klubi v Sloveniji. Pogovarjala sem se z najbolj aktivnim članom kluba, Mirom Kocbekom, vodjo ekip sekcije balinarji in članom tehnične komisije v Območni balinarski zvezi Maribor (OBZ).

Kako bi predstavili klub Bar Bolšec?

Balinarski klub smo ustanovili leta 2015 na pobudo krajanov in tekmovalcev, ki bili člani balinarskih društev sosednjih občin. Kasneje smo ustanovili balinarsko sekcijo in postali člani v Športnem društvo (ŠD) Sveta Ana. Predsednik in ustanovitelj je Aleksander Bolšec, balinišče pa smo zgradili z lastnimi sredstvi, v sklopu že obstoječega športnega parka Bar Bolšec.

Kdo vodi klub?

Balinarsko sekcijo v Športnem društvu (ŠD) Sveta Ana zastopa Aleksander Bolšec, ki je tudi v odboru ŠD Sveta Ana. Vso organizacijo v klubu in potek treningov vodim jaz. V klubu kreiramo moške in ženske ekipe glede na razpoložljivost in čas članov za vsak posamezni turnir ter tekme posebej. Žensko člansko ekipo sestavljajo Silva Brezner, Ana Podhostnik in Marjetka Zogling, v moški ekipi pa so Goran Brezner, Leon Ruhitel, Martin Kocbek, Miro Kocbek, Branko Šauperl, Franc Kos, Franc Krepek, David Perša in Majda, Viktorija, Aleksander ter Peter Bolšec. Moško ekipo vodim sam, žensko Majda Bolšec.

Kje vse ste tekmovali?

Tekmujemo kjer se leda, saj smo vsi zelo tekmovalno usmerjeni. Vsako leto z moško in žensko ekipo tekmujemo v OBZ Maribor. V predlanski sezoni, 2018/2019, je moška ekipa dosegla 2. mesto v OBZ Maribor, v sezoni 2019/2020 pa so ženske osvojile 1. mesto.

V poletnih mesecih in času dopustov si čas krajšamo s tekmovanjem, ki smo ga poimenovali po naši pokrajini. Pokala SLOVENSKIH GORIC se udeleži šest ekip, iz vsake občine mešana ekipa in tudi tu dosegamo odlične rezultate. Zadnji dve sezoni smo dosegli 1. mesto. Odzovemo se tudi na vsa povabila na turnirje po Sloveniji in seveda radi obiščemo tudi Hrvaško, kjer imamo veliko balinarskih prijateljev. V zimskem času sodelujemo v Zimski ligi Rogaška Slatina.

Ste zelo dobri v organizaciji turnirjev. Katere turnirje organizirate vsako leto?

Vsako leto organiziramo turnir v maju in oktobru. Leta 2019 smo maja organizirali mednarodni turnir, katerega se je udeležilo 24 ekip, med njimi tudi ekipa iz Hrvaške. Na oktobrskem turnirju je sodelovalo 18 ekip iz celotne Slovenije. Zahvalil bi se vsem balinarjem, ki se radi udeležujejo naših turnirjev, saj brez njih ne bi bili to kar smo. Skupaj z njihovimi izkušnjami rastemo kot osebe in kot klub.

Kakšne imate načrte za prihodnost?

Naš plan je nadaljevati začrtane poti, ki smo si jih zadali ob ustanovitvi. Načrtujemo pokritje balinišča s streho, da bomo lahko igrali ne glede na vreme, saj moramo trenutno v primeru dežja tekme prestaviti in odigrati v sosednjih krajih Porčič in Volčina, za kar se jim zahvaljujem.

Vemo, da brez sponzorjev in donatorjev danes klubi in društva težko delujejo. Kako je pri vas?

Seveda bi bilo delovanje marsikaterega kluba in društva brez sponzorjev težko. Imamo svoje sponzorje, na katere smo zelo ponosni, ker bi bili brez njih za marsikaj prikrajšani oz. bi težko uresničili načrte. Med našimi lojalnimi spontorji so TBP Lenart, Frizerski Studio Evropa, Bar Askari Lenart, Zračno strelivo Cofek in Bar Bolšec. Imamo pa tudi veliko donatorjev, ki s svojimi izdelki sodelujejo pri organizaciji srečolovov. Vsem skupaj se za pomoč iskreno zahvaljujem.

Kako pa sodelujete z občino?

Z Občino Sveta Ana zelo dobro sodelujemo že od same ustanovitve, pod okriljem ŠD Sv. Ana. S svojim delovanjem in udeležbo na tekmovanjih prispevamo tudi k prepoznavnosti naše občine, saj je občina zelo turistično usmerjena in vesela novih gostov.

Balinarska zveza Slovenije je dobila novega mladega predsednika in novo vodstvo. Kaj pričakujete od zveze?

Novemu predsedniku in vodstvu zveze čestitam za izvolitev in jim želim veliko uspeha. Od njih pričakujem, da bomo še naprej dobro sodelovali. Klubi v širši štajerski okolici si v prihodnosti želimo dvorano v Mariboru, da bi si lahko krajšali zimske dni. Pohvalil bi tudi uredniški odbor časopisa Balinar, ki se je odločil, da bo objavljal delovanje manjših klubov in društev po Sloveniji, kar nas še posebej veseli na severo-vzhodu Slovenije.

Milenka Blažević, foto: arhiv kluba

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije