Reprezentance v polnem pogonu

Podrobnosti

Toplejši del leta, je po daljši prekinitvi zaradi epidemije koronavirusa, prinesel nov zagon pri delu z reprezentančnimi selekcijami, ki imajo za seboj poletne priprave in nastope na nekaterih močnih turnirjih.

Kot prvi je pripravljenost številni reprezentančnih kandidatov na julijskem kampu v Fiesi lahko preveril selektor mladih reprezentanc Anton Kosar. Med številnimi mladimi upi, ki predstavljajo svetlo prihodnost slovenskega balinanja, je bil tudi Gašper Povh, ki se je razveselil daljšega druženja z reprezentančnimi kolegi: “Med mladimi sem opazil kar nekaj talentov, ki lahko ob kakovostnem treningu in močnih tekmah hitro pridejo na najvišjo raven. Na kampu je bila prisotna praktično celotna mladinska reprezentanca in v tednu dni smo okrepili tudi moštveni duh.” Kosar je tekmovalno formo mladih upov testiral na močnem turnirju dvojic v Hrpeljah, kjer sta v članski konkurenci dres z državnim grbom oblekla Erik Čeh in Jaka Štremfel. V Sežani so reprezentančne barve branili mlada reprezentanta Gašper Povh in Žan Sodec ter mladinca Luka Blaževič in Jan Guštin. V jesenskem terminu pa bo Kosar na pripravah in nastopih preizkusil še nekaj novih imen.

Sredi avgusta se je v Škofji Loki, v razširjeni zasedbi, zbrala moška članska izbrana vrsta, ki ji je prvič poveljeval Davor Janžič. V balinarski dvorani Trata v Škofji Loki, je imel na voljo Aleša Borčnika, Anžeta Petriča, Dejana Tonejca, Marka Švaro, Martina Zdauca, Tadeja Premruja, Gregorja Severja, Erika Čeha, Gašperja Povha, Žana Sodca in Jako Kosirnika, svojo odsotnost pa je opravičil zgolj Jure Kozjek. “Fantje so se zelo potrudili in delali zelo angažirano. V tekaških disciplinah so kljub izostanku ligaškega tekmovanja, prikazali odlično pripravljenost. Tudi v klasičnih igrah so nekateri izstopali. Na splošno sem lahko zelo zadovoljen z njimi. Menim, da imamo odlično bazo igralcev, ki lahko na velikih tekmovanjih napadajo najvišja mesta, v vseh disciplinah. S pomočnikom Bojanom Berčičem bova imela sladke skrbi pri izbiri,” je pojasnil Janžič, ki bo do konca koledarskega leta svoje izbrance zbral še nekajkrat. V Hrpeljah sta reprezentančne barve zastopala Dejan Tonejc in Aleš Borčnik, v Sežani pa Marko Švara in Tadej Premru. Slednji je zelo zadovoljen z novim načinom dela v izbrani vrsti: “Veseli me, da je novi selektor ponudil priložnost večjemu številu igralcev. V mlajših in tudi članski reprezentančni selekciji sem opravil kar nekaj priprav, a so letošnje daleč najbolj kakovostne. Vsak izmed fantov se trudi po najboljših močeh in se z velikim žarom bori za mesto v izbrani vrsti.”

V avgustovskem terminu je selektor ženske izbrane vrste Miha Sodec, s pomočnikom Milanom Bozovičarjem, pilili formo pomlajene ženske zasedbe, v kateri tokrat zaradi zdravstvenih, službenih in družinskih obveznosti ni bilo Sare Jenčič, Petre Pivk Lukančič, Polone Zule in Tanje Marc. Sodec je tako preveril formo Tadeje Petrič, Nine Volčina, Ane Pevec, Eve Hervol, Leje Vehovec, Rebecce Martulas, Anete Fidel, Sonje Debevc, Mie Švara, Ive Guštin in Eve Žerjal. “Zelo sem zadovoljen s potekom priprav. Od petka do nedelje je bil viden velik napredek, postavili smo temelje za nadaljnje delo. Reprezentantkam bomo skušali v prihodnje organizirati priprave na tedenski bazi, v tehničnih disciplinah.” Tudi za reprezentantkami sta dva nastopa na turnirjih, saj sta v Hrpeljah nastopili Tanja Marc in Nina Volčina, slednja pa je v Sežani združila moči s Tadejo Petrič.

Že 23. septembra čaka reprezentančne selekcije skupna akcija, saj se bosta v okviru Dneva slovenskega športa pomerili članska in mlada izbrana vrsta ter ženska in mladinska selekcija.

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije