Reprezentance

Sodec in Kosar ostajata selektorja

Izvršni odbor Balinarske zveze Slovenije je na aprilski korespondenčni seji potrdil podaljšanje sodelovanja s selektorjem ženske reprezentance Miho Sodcem ter selektorjem mladih reprezentanc Antonom Kosarjem.

Čeprav na baliniščih zaradi koronavirusa vlada popolno mrtvilo, Balinarska zveza Slovenije nadaljuje z aktivnostmi na številnih področjih. Trenutno je v teku razpis za selektorja moške članske reprezentance, ki traja do 8. maja, Izvršni odbor pa je potrdil selektorja ženske in mladih reprezentanc.

Žensko izbrano vrsto bo še naprej vodil Miha Sodec, ki upa, da bo svoje izbranke lahko vodil tudi na evropskem prvenstvu v Ljubljani, medtem ko je svetovno prvenstvo preloženo na prihodnje leto: S pripravami smo že pričeli, a smo jih morali zaradi znanih razlogov prekiniti. Punce bodo prejele program za osnovno fizično pripravljenost ter napotke o organizaciji treningov v skladu s trenutno situacijo. Evropsko prvenstvo bi moralo biti v Ljubljani na sporedu v mesecu maju. Upamo, da ga bomo lahko izpeljali jeseni. Do takrat se moramo pripraviti po najboljših močeh. Verjetno bo potrebno v začetni fazi malce improvizirati. Ko bo možno, bomo opravili pregledni trening ter se nato pospešeno lotili zaključnega dela priprav.

Za mlajše kategorije bo še naprej zadolžen Anton Kosar, ki je z balinarskimi upi v zadnjih letih na največjih tekmovanjih osvojil kopico medalj. V letu 2020 bo ob odpovedi svetovnega prvenstva mlade reprezentante vodil na mednarodnih turnirjih: “Koronavirus nas je dodobra zaustavil in nam spremenil koledar tekmovanj. V vseh starostnih kategorijah imamo kar nekaj kakovostnih mladih balinarjev, ki jih ob kakovostnem delu čaka svetla prihodnost. V zadnjem obdobju smo se iz vseh velikih tekmovanja vrnili z medaljami, veselili smo se tudi naslovov svetovnih prvakov in verjamem, da bo tako tudi v prihodnje.”