V dvojicah naslov Kraglju in Begušu

Podrobnosti

Državno prvenstvo v igri dvojic v članski konkurenci v Postojni je prineslo zmagoslavje članoma pivškega Orlek Oro Met-a Mitji Kraglju in Roku Begušu, ki sta v izredno močni konkurenci ugnala vse nasprotnike.

 

Spremenjen format državnega prvenstva je privabil kar 54 dvojic s številnimi reprezentanti, ki so se v nedeljo za državne naslove merile na baliniščih od Postojne do Logatca. Že jutranji prvi krog je postregel z izpadom nekaterih favoriziranih dvojic, v naslednjih obračunih pa smo bili priča številnim preobratom in napetim končnicam.

 

Podobno je bilo tudi v popoldanskem in večernem delu tekmovanja, ko so se najboljše dvojice pomerile za mesta na zmagovalnih stopničkah. Največ znanja, natančnosti in vzdržljivosti sta prikazala Mitja Kragelj in Rok Beguš (Orlek Oro Met), ki sta v izredno napetem finalu proti Eriku Petriču in Eriku Čehu (Agrochem Hrast III) nadoknadila zaostanek s 4:7 in prišla do vodstva z 9:7. V zadnjem obratu sta imela Čeh in Petrič še možnost za preobrat, a je bil Petrič pri zadnjem zbijanju nenatančen, tako da sta si Kragelj in Beguš lahko skočila v zmagovalni objem. V boju za bron sta bila Dejan Korošec in Martin Blatnik (Marjetica Koper) s 13:3 boljša od Gorazda Ferfolje in Jureta Fabjana (Agrochem Hrast I).

 

Državno prvenstvo v igri dvojic, Postojna, polfinale: Ferfolja, Fabjan (Agrochem Hrast I) - Petrič, Čeh (Agrochem Hrast III) 9:10, Beguš, Kragelj (Orlek Oro Met) - D. Korošec, Blatnik (Marjetica Koper II) 13:0.

Za 3. mesto: D. Korošec, Blatnik (Marjetica Koper II) - Ferfolja, Fabjan (Agrochem Hrast I) 13:3

Finale: Beguš, Kragelj (Orlek Oro Met) - Petrič, Čeh (Agrochem Hrast III) 9:8

Grafikon državno prvenstvo dvojice člani:

https://www.balinarska-zveza.si/doc/sezona/2020/dp-dvojiceclani-2020.pdf

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije