Državne lige

BD Kozlek in BK Krško nova drugoligaša

Tekmovalno sezono 2019/20 so zaradi epidemije koronavirusa predčasno zaključili tudi območni ligaši. Nova drugoligaša sta BD Kozlek in BK Krško.

Pravico nastopa v kvalifikacijah za drugo ligo so si priborili prvaki območnih zvez, med katerimi sta prijavo podali zasedbi BD Kozlek kot prvak OBZ Postojna ter BK Krško kot najboljša zasedbaOBZ Dolenjska. Omenjena kluba sta tako nova člana druge lige, iz katere po zaključeni sezoni 2019/20 ni izpadlo nobeno moštvo.

BD Kozlek bo v prihodnji sezoni nastopal v 2. ligi - zahod. Vodja ekipe in eden izmed nosilcev igre David Šircelj verjame, da bo zasedba iz Kuteževega konkurenčna tudi v višjem rangu: “V pretekli sezoni smo z napredovanjem izpolnili zastavljen cilj. Tudi v drugi ligi bomo napadali najvišja mesta in ob tem v ekipo skušali vključiti čim več mladih balinarjev.”

V vzhodni skupini balinarske druge lige bo v naslednji sezoni nastopalo BK Krško, ki je osvojilo prvo mesto v ligi OBZ Dolenjska. "Po sezoni odsotnosti se ponovno veselimo igranja v drugi ligi. Predvsem izkušnje iz naše zadnje drugoligaške sezone nam bi lahko prišle prav v naslednji sezoni. Do začetka lige imamo dovolj časa za treninge in organizacijske podrobnosti. Smo optimistični, ker se zavedamo, da se lahko dobro pripravimo. V drugi ligi ne želimo zgolj sodelovati, temveč tudi zmagovati," so sporočili balinarji iz Krškega.