Superligaši ponovno tekmujejo

Podrobnosti

Balinarska superliga se po trimesečni prekinitvi nadaljuje s sobotnimi tekmami 17. kroga, v katerem bo v ospredju boj za četrto mesto med Krimom in Zabičami.

 

Balinarska zveza Slovenije je na majski seji izvršnega odbora sklenila, da bo zaradi dolge prekinitve zaključila tekmovanje v vseh ligah z izjemo superlige, izpeljane pa so bile tudi kvalifikacije za napredovanje v prvo ligo. Naslov državnih prvakinj je osvojil ljubljanski Krim, novi član superlige je Velenje Premogovnik, v prvoligaških kvalifikacijah je Mengeš Rakoll po dveh napetih obračunih ugnal Nanos in se tako prebil v višji rang, nova drugoligaša pa sta BK Krško in BD Kozlek Kuteževo.

V soboto bodo s tekmovanjem nadaljevali superligaši, pred katerimi sta še dva kroga rednega dela in zaključni turnir najboljše četverice, ki ga bo 27. in 28. junija gostila ljubljanska Šiška. Mesto na njem sta že potrdila Trata in Agrochem Hrast, za preostali dve mesti pa se borijo Skala, Krim in Zabiče. Trenutno najbolje kaže Sežancem, ki bi si s sobotno zmago na gostovanju v Pivki pri Košani že zagotovili mesto v Šiški. V dvorani na Rakovniku se bosta v soboto med seboj udarili zasedbi Krima in Zabič. Zmagovalec dvoboja bo praktično že uvrščen na zaključni turnir, tako da se obeta napet boj za točki.

Trata bo skušala vodilni položaj potrditi na gostovanju na Belem Križu pri Aikea Anteni, Agrochem Hrast čaka zahtevno gostovanje v Obrovu proti Ilirski Bistrici, medtem ko bo Marjetica Koper gostila Postojno.

Superliga, 17. krog, sobota ob 15.uri: Krim - Zabiče, Marjetica Koper - Postojna, Ilirska Bistrica - Agrochem Hrast, Aikea Antena - Trata, Košana - Skala. Lestvica: Trata in Agrochem Hrast 26, Skala 20, Krim in Zabiče 19, Ilirska Bistrica 16, Postojna 13, Marjetica Koper 11, Aikea Antena 11, Košana brez točk.

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije