Konec tedna v znamenju evropskega pokala

Prihajajoči konec tedna bo vsekakor v znamenju sklepnih turnirjev evropskega klubskega pokala. V italijanskemu Saviglianu se bodo pomerile najboljše štiri moške ekipe, slovenska balinarska javnost pa bo ob predčasnim izpadom Hrasta in Lokateks Trate zagotovo stiskala pesti za italijansko-slovenski Pontese za katerega nastopa kar pet Slovencev. Poleg Ponteseja bodo na final-fouru nastopili še BRB Ivrea iz Italije, Saint Vulbas iz Francije ter letošnje presenečenje Istra Poreč iz Hrvaške. Žreb polfinalnih parov bo opravljen tik pred pričetkom tekmovanja.

BZS

V Francijo predvsem po izkušnje

Slovenske prvakinje bodo svojo priložnost iskale v Franciji. V kraju Saint Denis, kjer bo letošnje finale evropskega pokala bodo poleg ljubljanskega Krima nastopile še Čavle iz Hrvaške, Graphistudio iz Italije in Saint Vulbas iz Francije. "Letos nimamo večjih pričakovanj saj smo krepko pomladili ekipo. Tokrat bo res veliko odvisno tudi od žreba, saj si upam napovedati nastop v finalu v kolikor bi v polfinalu za nasprotnice dobili mlade hrvaške balinarke", je pred odhodom povedal vodja ekipe Miha Sodec. Na pot v Francijo se bo podalo pet igralk, izkušenima reprezentantkama Nini Novak in Denis Vidmar se bodo pridružile še manj izkušene Urša Žiberna, Laura Škoberne in Zala Vindišar.

Ljubljančanke, ki so letos osvojile že štirinajsti naslov državnih prvakinj, dvanajsti zaporedni, so kot edina ekipa nastopila na vseh zaključnih turnirjih evropskega pokala od leta 2005, vrhunec pa doživele leta 2011 v italijanskemu Alassiu ko so osvojile naslov evropskih klubskih prvakinj. Kot edine so uspele vzeti skalp Francozinjam, ki vsa ta leta dominirajo na evropski sceni.

EVROPSKE PRVAKINJE

• 2005 Pont de Claix /FRA (Krim - 4. mesto)
  • 2006 Pont de Claix /FRA (Krim - 3. mesto)
  • 2007 Pont de Claix /FRA (Krim - 2. mesto)
  • 2008 Pont de Claix /FRA (Krim - 3. mesto)
  • 2009 Andrezieux-Boutheon /FRA (Krim - 2. mesto)
  • 2010 Saint Vulbas /FRA (Krim - 2. mesto)
  • 2011 Krim Ljubljana /SLO
  • 2012 Saint Vulbas /FRA (Krim - 2. mesto)
  • 2013 Saint Vulbas /FRA (Krim - 3. mesto)

Tako iz Savigliana kakor tudi iz Saint Vulbasa boste lahko v živo spremljali dogajanje v živo preko spletnih prenosov na spodnjih povezavah.