Borčnik izboljšal državni rekord

Podrobnosti

V zadnjemu krogu rednega dela italijanske prve lige "serie A" je aktualni svetovni in evropski prvak Aleš Borčnik, ki nosi barve Ponteseja, izboljšal svoj slovenski državni rekord v hitrostnemu zbijanju. Tokrat mu je uspelo v seriji zadeti kar 50 krogel, le dve sekundi pa je bil "prekratek" za izenačenje svetovnega rekorda. Aleš je namreč zadel tudi 51. vrženo kroglo, a je le-ta svoj cilj zadela po izteku igralnega časa.

Slovenska balinarska javnost bo čez slaba dva tedna usmerjena tudi na italijansko končnico državnega prvenstva. Za Ponetese, ki se bo v polfinalu pomeril proti BRB Ivrei nastopajo Davor Janžič, Aleš Borčnik, Jasmin Čauševič in Zoran Rednak. Erika Petriča in Jureta Kozjeka, ki letos branita barve Borgoneseja pa v polfinalu čaka La Perosina. Že prihodnji konec tedna pa se bo v "serie B" nadaljevalo razigravanje za preboj v prvo ligo.  Ekipi Canove, za katero nastopajo Gregor Sever, Senad Ramič, Klemen Podgoršek in Primož Brezovec, bo nasproti stala ekipa Genove.

Počasi se končuje tudi prvenstvo na Hrvaškem. David Šircelj z Triom iz Pazina  zaseda peto mesto, Gregor Oprešnik z Marinići četrto, obe ekipi pa sta praktično že izločeni iz boja za prvaka. Vrh lestvice trenutno zaseda Vargon, katerega član je Dejan Tonejc, prednost pred zasledovalci pa tri kroge pred koncem znaša le dve točki.

 

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije