Buttrio tretjič zapored

Končala se je četrta sezona v mednarodni ženski balinarski ligi LIBL v kateri je letos nastopilo šest ekip iz treh držav. Končnica najboljših štirih je bila odigrana minuli konec tedna v balinarski dvorani na Rakovniku. Poleg domačega Krima so nastopile še aktualne slovenske prvakinje Kolektor iz Idrije, aktualne evropske prvakinje Buttrio ter Florida.

Obe ekipi iz Italije sta si nastop v končnici priborili že po predtekmovanju, saj sta bili zmagovalki skupin. Najboljši slovenski ekipi sta si pot v polfinale utrli preko dodatnega razigravanja na Čavlah pri Rijeki. V nedeljo smo videli lepo predstavo vseh štirih ekip, predvsem smo lahko zadovoljni z nastopom slovenskih predstavnic. Kolektor se je z zmago nad Florido uspel uvrstiti v finale medtem ko so bile za balinarke Krima evropske prvakinje tokrat previsoka ovira. V finalnemu obračunu so Idrijčanke kljub visokemu zaostanku po tehničnih disciplinah napadle na vso moč ter z borbeno igro skoraj da uspele napraviti preobrat. Kot se je na koncu izkazalo je bil ključen dvoboj med finalistkama lanskega evropskega prvenstva v igri bližanja in zbijanja v krog Barbaro Zurini in Saro Jenčič. Slovenska reprezentantka je tudi tokrat klonila proti aktualni evropski prvakinji in slavje Buttria se je lahko pričelo. Tekmovanje ste si lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu, lepo pa so bile napolnjene tudi tribune v ljubljanski balinarski dvorani. Posnetek končnice si lahko ogledate v video arhivu na spletni strani HEGY WEB TV.

POLFINALE

• KRIM - BUTTRIO 6:10