Slovenci navduševali v igri v krog

Podrobnosti

Peti krog italijanske Serie A je postregel z derbijem gigantov La Perosine in BRB Ivree, ki se je razpletel z zmago gostujoče zasedbe. Ponovno so imeli vidno vlogo tudi slovenski balinarji.

 

Veliki derbi najbolj zvenečih zasedb italijanske Serie A je navdušil polno dvorano v Perosi Argentini. Domači navijači so v uvodnem delu tekme pozdravili odlično predstavo Jureta Kozjeka v igri v krog, ki jo je okronal z zmago proti Danieleu Grossu s 27:23. Po izenačenem začetku je BRB Ivrea, ki je tudi tokrat zaigrala brez poškodovanega Davorja Janžiča, povedla z zmago v štafeti, v kateri je razpoloženi Aleš Borčnik zadel kar 30 krogel. Grosso se je Kozjeku maščeval v natančnem zbijanju, La Perosina pa je po zaslugi zmage Danielea Michelettija proti Alešu Borčniku v hitrostnem zbijanju s 47:42 v zadnji del tekme krenila z vodstvom. A jim to ni zadostovalo za zmago, saj je Grosso ugnal Kozjeka v igri posameznikov, domačini pa so slavili le v eni igri dvojic in BRB Ivrea je slavila s končnih 12:15.

Pomembne zmage v boju za najboljšo četverico sta se veselila Anže Petrič in Dejan Tonejc v dresu Borgoneseja na gostovanju pri Ferrieri. Tonejc je briljiral s 30 točkami v igri v krog ter bil uspešen tudi v natančnem zbijanju, Petrič pa je po slabšem nastopu štafete Borgnoseja slavil v hitrostnem zbijanju ter s tem potrdil zmago gostov še pred zadnjimi igrami.

Pontese je v domači dvorani moral priznati premoč Noventi, ki je z zmago skočila na vrh lestvice. Razigrani Jasmin Čaušević je za domačine pridno zbiral točke tako v igri dvojic kot igri posameznikov. Solidno predstavo je prikazal Erik Čeh, a je kljub 25 točkam v igri v krog in 17 točkam v natančnem zbijanju tako kot Jaka Kosirnik ostal praznih rok in mlada ekipa Ponteseja je morala priznati premoč tekmecem.

Zapisniki tekem: http://files.federbocce.it/filegare/generale_21008_5.pdf

Serie A, 5. krog: Ferriera - Borgonese 13:14, Gaglianico - Rosta 26:1, La Perosina - BRB Ivrea 12:15, Pontese - Noventa 10:17. Lestvica: Noventa, BRB Ivrea in La Perosina 8, Borgonese 6, Pontese in Gaglianico 4,  Ferriera 2, Rosta brez točk.

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije