Borčnik briljiral v derbiju, odlični Čaušević premalo za zmago

Podrobnosti

Sobotni deseti krog italijanske Serie A je prinesel nove odlične nastope slovenskih balinarjev v najmočnejši ligi na svetu, v kateri poteka zelo zanimiv boj za končnico.

 

Tudi po desetem krogu vrh lestvice Serie A zaseda BRB Ivrea z našima reprezentantoma Alešem Borčnikom in Davorjem Janžičem. V derbiju kroga proti Noventi sta oba Slovenca prispevala po štiri točke in s tem velik delež pri pomembni zmagi. Borčnik je briljiral v tekaških disciplinah, saj je tako v štafetnem kot v hitrostnem zbijanju, v katerem je zbral kar 49 točk, zgrešil le po eno kroglo. Davor Janžič je bil uspešen v igri posameznikov in dvojic, kljub 19 točkam pa je ostal praznih rok v natančnem zbijanju.

Posnetek tekme: BRB Ivrea – Noventa

Drugo mesto na lestvici zaseda La Perosina z Juretom Kozjekom, ki je bila v soboto uspešna na gostovanju pri Ponteseju, za katerega so nastopili Jasmin Čaušević, Jaka Kosirnik in Erik Čeh. Že uvodni del tekme je postregel s pravim slovenskim derbijem v igri v krog, ki je z 28:26 pripadel Čauševiću. Čeh in Kosirnik sta bila za domačine neuspešna v igri dvojic, Čeh pa je bil nato poražen še v natančnem zbijanju, tako da je La Perosina po izenačenem začetku pobegnila na 5:10. Gostje so bili uspešni tudi v obeh hitrostnih zbijanjih, tako da je bil zmagovalec odločen še pred zadnjimi igrami, v katerih je bil Kosirnik uspešnejši od Kozjeka v igri dvojic, razpoloženi Čaušević pa je v igri posameznikov »zavezal kravato« Manolinu.

V igri za želeno četrto mesto z zmago pri zadnjeuvrščeni Rosti ostaja Borgonese. V prvi polovici tekme je bil Dejan Tonejc s 25 točkami poražen v igri v krog, Anže Petrič pa skupaj z Ortolanom za točko prekratek v štafetnem zbijanju. V nadaljevanju obračuna sta Slovenca pridno zbirala točke, saj je Tonejc z 18 točkami slavil v natančnem zbijanju, Petrič je v »brzincu« prispeval točke s 45 zadetki, v napeti končnici pa je Tonejc tesno slavil v igri posameznikov in potrdil zmago Borgoneseja.

Serie A, 10. krog: BRB Ivrea – Noventa 15:12, Ferriera – Gaglianico 11:16, Pontese – La Perosina 9:18, Rosta – Borgonese 12:15. Lestvica: BRB 18, La Perosina 16, Noventa 14, Gaglianico in Pontese 10, Borgonese 8, Ferriera 4, Rosta brez točk.

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije