Mediteranske igre na sporedu leta 2022

Mednarodni komite Mediteranskih iger (ICMG) je skupaj z alžirsko vlado sprejel odločitev, da bodo Mediteranske igre v Oranu na sporedu leta 2022.

Zaradi širitve koronavirusa bodo Olimpijske igre v Tokiju namesto letos na sporedu v letu 2021, kar je privedlo do spremembe terminov nekaterih drugih velikih športnih dogodkov. Posledično bodo Mediteranske igre, ki jih bi moral leta 2021 gostiti alžirski Oran, na sporedu leto dni kasneje. Tako bo omogočen nastop najboljšim športnikom, ki bodo imeli na voljo še 365 dni več za optimalno pripravo.

Slovensko balinanje je na Mediteranskih igrah osvojilo številna odličja. Leta 2001 je v Tuniziji Damjan Sofronievski osvojil zlato medaljo v natančnem zbijanju, Bojan Novak pa je bil bronast v hitrostnem zbijanju, kar je ponovil tudi štiri leta kasneje v španski Almeriji. Leta 2009 sta Petra Pivk in Aleš Borčnik v italijanski Pescari osvojila srebro v hitrostnem zbijanju. Leta 2013 se je v turškem Mersinu Tadeja Sodec v natančnem zbijanju zavihtela na najvišjo stopničko, Borčnik pa je bil bronast v hitrostnem zbijanju. Na zadnjih Mediteranskih igrah leta 2018 v španski Tarragoni se je Borčnik okitil z zlatom, medtem ko je bil Jure Kozjek v natančnem zbijanju srebrn.