Izvedba državnih lig za mlade in državnih prvenstev

Izvršni odbor Balinarske zveze Slovenije je na majski izredni korespondenčni seji sprejel odločitev glede izvedbe oziroma zaključka državnih lig, Tekmovalna komisija Balinarske zveze Slovenije pa se je posvetila tudi predlogom izvedbe državnih lig za mlade ter državnih prvenstev.

Tekmovalna komisija BZS predlaga, da bi se vsa tekmovanja za mlade izvedla v jesenskem terminu, saj je že tako specifično šolsko leto pred zaključkom in mladih balinark in balinarjev ne želimo dodatno obremenjevati s tekmovanji. Vsa tekmovanja bi se tako izvedla v jesenskem terminu, zaradi izrednih razmer pa bo potrebno spremeniti in prilagoditi celoten tekmovalni koledar in sistem tekmovanja.

Na jesen je prestavljena tudi večina državnih prvenstev v vseh starostnih kategorijah, saj bo junijski termin namenjen zaključku superlige ter kvalifikacij za napredovanje v 1. in 2. državno ligo. Tekmovalna komisija BZS je pripravila predlog, po katerem bi bila državna prvenstva odprtega tipa brez predhodnih kvalifikacij in bi bila izvedena v enem oziroma maksimalno dveh dneh, obenem pa bi skušali na enem prizorišču istočasno izvesti državna prvenstva v vseh starostnih skupinah, kar bi pripomoglo k večji odmevnosti dogodka.

O vseh uradnih informacijah v povezavi s spremembami in dopolnitvami tekmovalnega koledarja boste pravočasno obveščeni preko spletni strani, foruma ter Facebook in Instagram profila Balinarske zveze Slovenije.